Onderhoud de CV ketel en voorkom storingen

Door 12 februari 2016Nieuws

Door de CV ketel goed te onderhouden, kunnen bepaalde storingen worden voorkomen of in ieder geval snel worden opgespoord en opgelost. Zo wordt de kans dat je plots met koud water zit, aanmerkelijk kleiner. Natuurlijk kan een goed onderhouden CV ketel nog steeds de geest geven. Helaas gebeurt dat ook zo nu en dan. Toch is de kans dat een goed onderhouden CV ketel er onverwachts mee stopt, kleiner dan dat een slecht onderhouden CV ketel er ineens midden in de winter, net in het weekend mee stopt. Bovendien brengt het goed onderhouden van de CV ketel een boel voordelen met zich mee die we kort zullen aanstippen.

De voordelen van goed onderhoud

cv ketel compri_cropAls je de CV ketel goed onderhoudt, zul je er achter komen dat er veel minder onderhoud plaats hoeft te vinden. Er moet dan wel met enige regelmaat naar de CV ketel worden gekeken, maar er zullen minder storingen optreden dan bij een ketel die niet of nauwelijks is onderhouden. Bovendien komt niet alles tegelijk. Als een ketel maar draaiende wordt gehouden en er wordt nooit naar gekeken, is de kans groot dat er wel storingen zijn, maar dat die storingen niet opgemerkt worden. Je merkt dat pas als de ketel er ineens mee stopt en er geen warm water meer uit de kraan komt.

Bovendien kan een CV ketel dus storingen geven die je niet zo snel opmerkt. Zo kan een CV ketel veel meer gas gebruiken dan strikt noodzakelijk is, waardoor je energierekening ook onnodig hoog is.

Call Now Button