Afvoer verstopt in Leidschendam

Uw afvoer verstopt in Leidschendam?

Er zijn talloze afvoeren in de moderne woning terug te vinden. Denkt u bijvoorbeeld aan de afvoer van het toilet, de gootsteen of de vaatwasser en de wasmachine. Al die afvoeren kunnen na verloop van tijd verstopt gaan raken. Is uw afvoer verstopt in Leidschendam? Neem contact op met een van onze erkende loodgieters. Zo kan er direct een passende oplossing gevonden worden voor de verstopte afvoer.

Zo herkent u een verstopping

Een verstopping kunt u in veel gevallen al aan zien komen doordat de afvoer steeds minder goed gaat lopen. Denk daar dus goed aan als u signaleert dat het water minder goed wegstroomt dan voorheen wellicht het geval was. Dat kan u veel gedoe besparen. Het is immers gemakkelijker om een verstopping te verhelpen die zich nog niet helemaal heeft ontwikkeld tot een volledig blokkerende verstopping, dan wanneer de verstopping al muurvast zit en helemaal niets meer weg kan stromen. Bovendien geeft het meer rust als de verstopping is opgelost en zit u niet met het probleem dat de verstopping overhaast moet worden opgelost.

Afvoer verstopt in Leidschendam? Schakel een loodgieter in!

Afvoer verstopt Leidschendam Wanneer de afvoer verstopt zit, is er veelal sprake van een jarenlange ophoping van allerlei vuiligheid en viezigheid. Het is bij een verstopping dan ook zaak om die rommel allemaal weg te krijgen. U kunt zelf proberen om met een plopper de verstopping te verhelpen. Mocht het zelf niet lukken, dan kan een loodgieter dat voor u oplossen. Zeker omdat afvoeren vaak erg kwetsbaar zijn, is het over het algemeen sterk aan te bevelen om dit aan een ervaren loodgieter over te laten. Zo voorkomt u dat u de afvoer beschadigt of de verstopping misschien juist alleen maar verder de leidingen in duwt. Daardoor kan het gebeuren dat de verstopping niet opgelost wordt, maar juist verergert en veel lastiger is om op te lossen. Dat kan ook het geval zijn wanneer u allerlei vreemde tips van internet gaat opvolgen.

Elke verstopping is weer anders en daarom is het aan te raden om voor elke verstopping ook goed na te denken over de te kiezen manier om de afvoer weer te ontstoppen. Wees dus verstandig en schakel tijdig een van onze ervaren loodgieters in, dan weet u zeker dat het probleem op de juiste manier wordt verholpen. Wij geven u graag nog enkele tips mee om verstoppingen in de afvoer te voorkomen.

Tip 1. Vet hoort niet in de gootsteen

Van alle zaken die je niet door de gootsteen moet spoelen, is vloeibaar vet wel de meest kwaadaardige. Vet heeft de vervelende neiging om heel snel te spoelen. Je kunt vet wegspoelen met heel heet water, maar eenmaal in de afvoer terecht gekomen zal het vet snel stollen. Het hecht zich daarbij aan de wanden in de afvoer en komt zo op plaatsen terecht waar het niet snel te verwijderen is. Mocht je ooit per ongeluk vloeibaar vet hebben doorgespoeld, dan is het raadzaam om met flink wat heet water na te spoelen.

Tip 2. Haren in het doucheputje regelmatig reinigen

Een andere veel voorkomende oorzaak is de aanwezigheid van haren. We spoelen dagelijks heel veel haren door het doucheputje weg, die in de afvoer eenmaal een grote kluwen vormen en daardoor veel vuil kunnen tegenhouden. De verstoppingen hopen zich daardoor op waardoor een verstopping in de afvoer steeds groter wordt. Het is daarom van belang dat u regelmatig het doucheputje reinigt zodat de haren niet in de afvoer terecht komen. Op die manier houdt u volgens onze loodgieters de kans op een verstopping zo gering mogelijk. Wanneer haren eenmaal in de afvoer terecht zijn gekomen, is het heel lastig om de verstopping weer weg te krijgen.

Tip 3. Preventief onderhoud

Een andere manier om verstoppingen te voorkomen, is door preventief onderhoud uit te voeren. Tijdens het preventieve onderhoud voert een loodgieter bepaalde werkzaamheden uit waardoor verstoppingen minder vaak voorkomen. Hij kan bijvoorbeeld bestaande, beginnende verstoppingen alvast schoonmaken zodat de kans klein is dat de verstopping zich doorzet.

Waarom kiest u voor Westhage loodgieters?

Spoedservice
Gericht op uw tevredenheid
Ervaren vakmannen
Meedenken aan de juiste oplossing
Bel 070-2170598