Gaslekkage in Leidschendam

Een gaslekkage in Leidschendam

Een gaslekkage in Leidschendam kan levensgevaarlijk zijn. Gas is licht ontvlambaar en er hoeft dan ook maar een klein vonkje of een klein beetje statische elektriciteit te zijn om de boel te laten ontploffen. Reden genoeg om zeer voorzichtig om te gaan met een gaslek. Wat u het beste kunt doen, is het volgende. Sluit zo snel mogelijk de gaskraan af, open alle ramen en deuren en neem snel contact met ons op.

Het gevaar van een gaslekkage in Leidschendam?

Zoals gezegd is gas licht ontvlambaar. Het grote gevaar bij een gaslekkage is dus ook dat de kans op ontploffing bestaat. Wanneer de concentratie gas groot genoeg is, kan er een gigantische vuurbal ontstaan wanneer het gas ontbrandt. Dat moet u dus zien te voorkomen. Het is dan ook van belang dat u op geen enkele manier zorgt voor statische elektriciteit of een vonkje.

Daarnaast kan gas zorgen voor verstikking wanneer het wordt ingeademd. Zo kunt u zich steeds slapper gaan voelen waardoor u de neiging krijgt om te gaan slapen. Vervolgens kan het gebeuren dat u flauwvalt of zelfs in een coma raakt en komt te overlijden. Wat u hier aan kunt doen is uw ramen en deuren open te zetten zodat het gas uw huis kan ontvluchten. Dit verminderd tevens de kans ook op een explosie doordat er minder gas in uw woning blijft hangen.

Wat te doen bij een gaslek

Gaslekkage Leidschendam Wanneer u ook maar vermoedt dat er sprake is van een gaslek, is het van groot belang om zeer snel actie te ondernemen. Gebruik zoals gezegd absoluut geen vuur. Zoek dus ook zeker niet met een kaars naar de mogelijke bron van lekkages. Wees ook zeer voorzichtig met het gebruik van elektriciteit. Ga dus ook niet met een zaklamp in de meterkast zoeken naar bijvoorbeeld de hoofdkraan.. Sluit ook de hoofdtoevoer van het gas af. Zo zorgt u ervoor dat er geen nieuw gas meer kan ontsnappen. Dit, samen met de geopende ramen en deuren, zorgt er voor dat het gas zo veel als mogelijk verdund wordt.

Als u al deze stappen heeft doorgelopen neemt u contact op met ons. Wij zullen er voor zorgen dat de gaslekkage in Leidschendam wordt gerepareerd en zullen u voorzien van advies over hoe u het in de toekomst kunt voorkomen. Heeft u last van een gaslekkage in Leidschendam? Maak snel een afspraak!

Waarom kiest u voor Westhage Loodgieters?

Spoedservice
Gericht op uw tevredenheid
Ervaren vakmannen
Meedenken aan de juiste oplossing
Bel 070-2170598