Rioolinspectie in Leidschendam

Een rioolinspectie in Leidschendam met camera

Een riool kan om tal van redenen verstopt raken. Er kan iets zijn doorgespoeld wat eigenlijk niet doorgespoeld had moeten worden. U kunt dan tal van chemische ontstoppingsmiddelen tevoorschijn halen, maar vaak werkt dat ook niet al te best. Zeker niet wanneer er iets is doorgespoeld wat niet kan oplossen; dan kunnen de standaard manieren om een riool te ontstoppen juist averechts werken. Een rioolinspectie in Leidschendam kan in korte tijd al ophelderen waar een verstopping zich precies bevindt en hoe deze opgelost kan worden.

Rioolinspectie in Leidschendam bij terugkerende problemen

Wanneer een verstopping keer op keer terugkomt, is dat vaak een teken dat er iets mis is in het riool zelf. Een rioolinspectie is daarvoor noodzakelijk. Met een hele dunne camera kan er in het riool gekeken worden. Doordat het om hele kleine camera’s gaat, kan er al in hele kleine afvoeren worden gekeken. Veelal wordt een marge van een kleine afvoer van 20 millimeter (2 centimeter) tot 2000 millimeter (2 meter!) gehanteerd.

Zien wat er loos is met een camera

Rioolinspectie Leidschendam Het grootste voordeel van zo’n camera is natuurlijk dat de loodgieter precies kan zien wat er loos is. Een verstopping kan immers tal van redenen hebben. Soms is er – zoals gezegd – een object doorgespoeld, waarbij dat object weer verwijderd moet worden. In andere gevallen zit er een ophoping van haren vast, is de afvoer gewoon dicht gekoekt, en ga zo maar door. Elke oorzaak van een verstopping brengt weer zijn eigen specifieke aanpakmethode met zich mee. Niet elke oorzaak kan dus op dezelfde manier worden opgelost. Gelukkig is onze loodgieter zeer ervaren en weet hij dus precies welk probleem op welke manier opgelost kan worden.

De beelden zijn direct door de bestuurder inzichtelijk. De camera kan op afstand bestuurd worden, zodat het ook bij vertakkingen geen probleem is om de camera een kant op te sturen. Doordat de beelden direct te zien zijn, kan de loodgieter meteen al een plan van aanpak opstellen om het probleem te verhelpen.

Wilt u een rioolinspectie in Leidschendam uit laten voeren? Neem dan snel contact op met een van onze ervaren loodgieters en maak een afspraak.

Waarom kiest u voor Westhage Loodgieters?

Spoedservice
Gericht op uw tevredenheid
Ervaren vakmannen
Meedenken aan de juiste oplossing
Bel 070-2170598