Lekdetectie in Leidschendam

Een lekdetectie in Leidschendam

Helaas kan het zomaar gebeuren dat u symptomen van een lekkage ziet verschijnen in uw woning. Dit kunnen bijvoorbeeld vochtkringen op uw muren of het plafond zijn, hierdoor zou het behang los laten. Dit is natuurlijk enorm vervelend. Gelukkig kunnen wij voor u een lekdetectie in Leidschendam uitvoeren. Zo weten wij altijd de lekkage in een zeer geringe tijd te achterhalen. Ook wanneer u niet precies weet waar het lek bevindt, bent u bij ons aan het juiste adres.

Grote problemen opgelost door lekdetectie in Leidschendam

Het grote probleem bij een lekkage is dat er vaak een zekere mate van spoedeisendheid bij geboden is. Er komt immers water naar binnen, of er sijpelt of gutst water uit een leiding, terwijl dat niet de bedoeling is. Dat water zorgt immers voor schade aangezien de woning niet gemaakt is om van binnen uit nat te worden. Ook is het van belang dat er zo min mogelijk schade wordt veroorzaakt. U kunt soms wel een hele vloer openbreken om te achterhalen waar een lek zich precies bevindt, maar het moge duidelijk zijn dat dat geen gewenste oplossing is. Wat wel een gewenste oplossing kan zijn, is een lekdetectie. Een lekdetectie is een non destructief onderzoek – zoals dat netjes geformuleerd wordt. Dat houdt in dat lekkages kunnen worden opgespoord, ook zonder dat het nodig is om te hakken en te breken. Hak- en breekwerk wordt dus – zoveel als mogelijk – voorkomen. Uiteraard is het niet altijd mogelijk om zonder hak- en breekwerk een lek te repareren. Dat komt doordat leidingen tegenwoordig zo goed mogelijk weggewerkt worden en de leidingen dus vaak in muren of vloeren gefreesd zijn.

Lekkages vaak zeer lastig te achterhalen

Lekdetectie Leidschendam

Het probleem van een lekkage is dat deze vaak zeer lastig te achterhalen is. Een lekkage kan zich op een heel andere plaats manifesteren dan waar het lek precies zit. Neem bijvoorbeeld de afvoerleiding. Een klein gaatje, kiertje of scheurtje is al voldoende om water weg te laten lekken. Het betekent echter niet dat de leiding zich direct boven de ontstane vochtkringen in de verdieping eronder bevindt. Het water kan immers langs de waterleiding sijpelen en zo enkele meters verder pas het plafond in trekken. Het is dus de kunst om die lekkages toch te kunnen achterhalen. Het scheelt immers zoals gezegd behoorlijk wat schade en tijd als een lekkage snel achterhaald kan worden.

Wilt u een lekdetectie in Leidschendam uit laten voeren? Neem contact met ons op en maak een afspraak!

Waarom kiest u voor Westhage Loodgieters?

Spoedservice
Gericht op uw tevredenheid
Ervaren vakmannen
Meedenken aan de juiste oplossing
Bel 070-2170598