Drup. Drup. Drup. Lekkage. Maar waar komt het vandaan? Afhankelijk van het weer, kun je al vrij snel uitsluiten of het wel of niet van buiten komt. Als het buiten niet regent, weet je vrijwel zeker dat het van binnen komt. Maar waar begin je met zoeken? En wat moet je doen? We hebben een lijstje van de zwakke plekken in de woning gemaakt en geven je advies voor als je niet precies op deze zwakke plekken de oorzaken kunt vinden.

De afvoer van wasmachine, badkamer en toilet

lekkageWater vindt doorgaans zijn weg van boven naar beneden. Het is dus aan te raden om éérst boven te gaan zoeken naar een mogelijke oorzaak. Staat de wasmachine aan? Dan kan het natuurlijk zo zijn dat de afvoer verstopt is. Is er iemand aan het douchen en drupt het alleen dan? Dan is er in de badkamer waarschijnlijk iets mis met de afvoer of de aansluiting aan de afvoer. Dit zijn vrij klassieke plekken voor een lekkage in de woning.

Verwarmingsbuizen

Soms is er iets aan de hand met een verwarmingsbuis. Dan betreft het af- of aanvoerbuis van  de verwarming die niet goed is aangesloten of die versleten is en vervangen moet worden. Hetzelfde kan natuurlijk gelden voor waterleidingen, hoewel daar zo veel druk op staat dat je het vrij snel in de gaten hebt als daar iets mee aan de hand is.

Heb je al deze plekken bekeken? En kom je er nog steeds niet uit? Dan kan een lekdetectiebedrijf of een loodgieter je zeker helpen bij het vinden van de lekkage.

Call Now Button