Een CV ketel gaat doorgaans vele jaren mee. Toch komt er op een gegeven moment een dag dat de CV ketel het niet meer doet. Vaak wordt dit ingeluid met storingen, waarna op een gegeven moment de reparaties verhoudingsgewijs te duur worden en het zinvoller is om de CV ketel te vervangen. Maar ja, waar moet je dan op letten? Er zijn immers zeer veel CV ketels op de markt verkrijgbaar, hoe vind je daartussen precies die ene goede CV ketel?

Een goede CV ketel is onmisbaar

Let goed op bij de aanschaf van de CV ketel dat u een ketel aanschaft die voor uw situatie de beste oplossing biedt. Een CV ketel gaat immers vele jaren mee en het is uiteraard zonde als u na een jaar al spijt hebt van de aankoop. Verdiep u dus goed in alle aspecten van de CV ketel zodat u ook echt de beste CV ketel kunt aanschaffen.

Vermogen van de ketel

Allereerst is het vermogen van de ketel enorm belangrijk. Een te grote ketel zal onnodig veel energie verbruiken, al zijn daar verder niet echt nadelen aan verbonden, op de hogere aanschafprijs na. Een te kleine ketel is veel vervelender. Het duurt dan enorm lang voor het huis goed is opgewarmd, en het kan in de winter zelfs voorkomen dat de woning in zijn geheel niet comfortabel warm te stoken is.

Andere wensen in de toekomst?

Houdt u er ook rekening mee dat uw wensen in de toekomst kunnen veranderen. Misschien woont u nu samen, maar hoopt u over een jaar of vijf een gezinsuitbreiding tegemoet te zien; het is dan wel zo handig als de CV ketel voldoende capaciteit heeft om de babykamer te verwarmen.

Call Now Button