Soms veroorzaakt een afvoerputje stank. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als er lange tijd afvalwater in het putje heeft gestaan, dat water niet echt goed wegstroomt en er ondertussen geen ‘vers’ water bovenop komt. Op een gegeven moment ontstaat er iets van een rottingsproces en dat ruik je. Soms helpt het om gewoon even door te spoelen, maar dat is niet altijd de oplossing. Er kan ook iets mis zijn met een sifon of met een eventuele stankafsluiter. Daarom kan het handig zijn om, zeker als de stank een tijdje aanhoudt, contact te zoeken met een gespecialiseerde loodgieter. Die kan je ongetwijfeld vertellen wat je wel en niet moet doen.Pipe wrench in Leidschendam

De oorzaak kan in de afvoer liggen, in het gebruik van de afvoer door de mensen uit het huishouden of verderop in het riool. Met verschillende technieken zal de loodgieter proberen te traceren wat de oorzaak is en wat hij daar op korte termijn eventueel aan kan doen. Het goede nieuws is dat de loodgieter niet veel hoeft te breken om de oorzaak te achterhalen. Zelfs bij haarscheurtjes in het riool is dit niet noodzakelijk.

Wacht niet te lang

Stank is bijzonder vervelend en zorgt voor een acute vermindering van de kwaliteit van leven. Wie nodigt er nou mensen uit in een woonkamer die stinkt? Precies daarom is het zaak om zo snel mogelijk te zorgen voor een oplossing. Twijfel dus niet en bel bij aanhoudende rioolstank waarvan je het niet gevoel hebt dat je die zelf kunt oplossen, de loodgieter.

Call Now Button