Heeft u enig idee hoe verstoppingen in de afvoer ontstaan? Vaak gaat het om restafval, wat vervolgens aan de wanden van de afvoer blijkt plakken. Denk bij restafval aan bladeren, een overmatig gebruik van toiletpapier, etensresten, enzovoorts. Ook haren kunnen in het putje van de douche terechtkomen en hier een verstopping veroorzaken. Het is om deze reden erg belangrijk om de haren hier zo goed mogelijk buiten te houden! Overigens vormen haren niet alleen een gevaar voor de afvoer onder een doucheputje. Ook kan er een verstopping ontstaan in de afvoer onder de gootsteen. Veel mensen kammen hun haren voor de spiegel, welke boven de gootsteen hangt. Hoe kunt u vervolgens uw haren in een doucheputje het beste voorkomen? Dat leest u in dit artikel.

Haren in een doucheputje voorkomen door middel van een filter

Om haren in een doucheputje te voorkomen, kunt u het beste een filter gebruiken. Deze filter kunt u in het putje van de douche plaatsen. Ook een zeefje in de gootsteen kan helpen om restafval, zoals haren, buiten de afvoer te houden. Het zal helaas nooit helemaal mogelijk zijn om een verstopping te voorkomen. Zorg dat u de afvoer regelmatig preventief ontstopt, om verstoppingen tegen te gaan. U kunt hier een loodgieter van ons loodgietersbedrijf in Leidschendam voor inschakelen, maar ook zelf mee aan de slag gaan.

Gebruik soda en een trekveer bij het ontstoppen

Onder meer soda is een zeer geschikt hulpmiddel voor het ontstoppen van de afvoer. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor haren sneller los zullen komen van de afvoerwand. Ook voor het verwijderen van zeepresten in de afvoer kan soda gebruikt worden. Naast soda kan een trekveer de oplossing voor u zijn. Een trekveer is een flexibele, lange veer die door de afvoer bewogen kan worden. Op deze manier kunt u restafval in de afvoer heel eenvoudig los proberen te krijgen.

Is het preventief ontstoppen van het doucheputje te laat? Onze loodgieters bieden u graag hulp bij het verhelpen van een hardnekkige verstopping.

Call Now Button