Een verstopping in de afvoer kan nare gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de vervelende geur, die rond uw toilet zal hangen bij een verstopte afvoer. Ook leidt een verstopping ertoe, dat sanitaire voorzieningen niet meer te gebruiken zijn. Het vuile water in uw toilet zal immers steeds minder goed wegstromen. In het ergste geval overstroomt de toiletpot! Reden genoeg om de kans op een verstopping in het toilet tot een minimum te beperken. In dit artikel zetten we daarom verschillende tips voor u op een rijtje, die hierbij kunnen helpen. Hoe ontstopt u momenteel een verstopte afvoer onder het toilet? En hoe kunt u uw WC het beste ontstoppen?

Zelf een WC ontstoppen met verschillende hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken bij het ontstoppen van een toilet. Denk bijvoorbeeld aan een traditionele ontstopper, waarmee u de druk op de afvoerleiding vergroot. Op deze manier trekt u het restafval in de afvoer los van de afvoerwand. Spoel het toilet vervolgens een aantal keer goed door. Dit doet u bijvoorbeeld met een aantal emmers water. Ook een trekveer kan helpen! Deze kunt u door de afvoer bewegen, om zo het restafval los te krijgen. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen wordt echter afgeraden. Deze zijn slecht voor het milieu en kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid.

De hulp van onze loodgieters inschakelen

Lukt het u niet om het toilet zelf te ontstoppen met bovenstaande hulpmiddelen? Onze loodgieters komen graag bij u langs, om de helpende hand te bieden. Zo kunnen we u onder meer helpen met een inspectie van de afvoer. Door een kleine camera in de afvoer te brengen, valt uit te zoeken wat de verstopping veroorzaakt heeft. Op basis van deze beelden zorgen we vervolgens voor een professionele manier van ontstoppen. Onder meer door de afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Na het doorspuiten van de afvoer controleren we altijd of deze weer schoon is.

Call Now Button