Bent u na een ontspannen vakantie terug naar huis gekeerd? De kans bestaat dat uw gootsteen stinkt nadat u op vakantie bent geweest. Ook het putje in de douche en bijvoorbeeld bij de wastafel kan vervelend ruiken. Gelukkig is het oplossen hiervan heel eenvoudig! Zet de ramen een aantal uren open en spoel het putje goed door. Het doorspoelen van een afvoerleiding doet u bijvoorbeeld met meerdere emmers water. De kraan aanzetten kan ook, maar daarbij is de hoeveelheid water wat door de leiding stroomt niet altijd even krachtig.

Blijft de vervelende geur aanhouden? In dat geval kan dit duiden op een (beginnende) verstopping in de afvoerleiding. Het is raadzaam de afvoer in zo’n geval te ontstoppen.

Het ontstoppen van een afvoer met soda

Een van de manieren om uw afvoer te ontstoppen is het gebruik van soda. U koopt dit eenvoudig in de supermarkt. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval in de afvoerleiding los zal laten van de afvoerwand. Zorg er na het gebruik van soda voor dat u de afvoerleiding goed door laat lopen. Op deze manier voorkomt u dat de verstopping al snel terugkeert. Andere hulpmiddelen die van pas kunnen komen bij het ontstoppen van een afvoer is het gebruik van een trekveer of traditionele ontstopper.

Hulp bij het verhelpen van stank rond een afvoer

Lukt het niet om de nare geur weg te laten trekken? Onze loodgieters bieden u graag hulp bij het (preventief) ontstoppen van een afvoerleiding. Dit doen we onder meer door de afvoer onder een hoge druk door te laten spuiten. Ook kunnen we met een kleine camera door uw afvoer bewegen. Dit kan helpen bij het beoordelen van de oorzaak van een verstopping in de afvoer. Ook kunnen we u adviseren over uw mogelijkheden om nieuwe vervelende geurtjes rond de afvoer te voorkomen. Neem in dat geval contact op als uw gootsteen stinkt na uw vakantie.

Call Now Button