Op vakantie gaan en terugkomen in een woonkamer die blank staat? U zult niet de eerste zijn die het overkomt. Lekkage Het is gelukkig op een aantal manieren te voorkomen. Het eerste dat u moet doen, is als u op vakantie gaat en voor langere tijd niet in de woning bent, de hoofdkraan afsluiten. Dat klinkt misschien rigoureus, maar daarmee verkleint u wel in grote mate de kans dat er sprake is van een langdurige lekkage waarbij het water maar door blijft stromen. Zelfs als de waterleiding springt, blijft de schade nog relatief beperkt. In dit artikel geven wij u tips om een lekkage tijdens uw vakantie te voorkomen.

Lekkages voorkomen tijdens de vakantie

Maar de hoofdkraan afsluiten is niet de enige manier om lekkages te voorkomen. Zorg er ook voor dat uw dakgoten schoon zijn voordat u vertrekt. Zo zal er geen blokkade ontstaan in de dakgoot. Deze zorgen namelijk vaak voor lekkages. Daarnaast is het belangrijk om uw ramen netjes te sluiten en dat u zeker weet dat het dak in orde is. U wilt voorkomen dat u straks thuis komt en ziet er dat er verschrikkelijk veel regen de woning in is komen zetten.

Vraag uw buren om hulp

Lekkages tijdens uw vakantie wilt u dus voorkomen. Voordat u op vakantie gaat, kunt u het beste de loodgieter uw woning laten controleren. Het is ook handig om bijvoorbeeld de buren te vragen om zo nu en dan in de woning te komen. U kunt er vanuit gaan dat de buren de lekkage herstellen op het moment dat ze hem aantreffen of op zijn minst dat ze u waarschuwen om de lekkage te beperken. Tot slot is het raadzaam te controleren of er nog voldoende spanning op de verwarmingsketel staat, want als de verwarming al lekt voordat u vertrekt, komt dat niet meer goed als u weg bent.

Call Now Button