Komt er geen water meer uit uw kraan? Mogelijk zijn de leidingen bevroren! Dan moet u zeker verder lezen want in dit artikel vertelt de loodgieter hoe u bevroren leidingen moet ontdooien. Dit is de correcte manier om het probleem op te lossen waarbij u het risico op lekkages tot een minimum beperkt. Er bestaat namelijk een reële kans dat het bevroren water uitzet en zodoende een lekkende waterleiding veroorzaakt. Als dit probleem zich voordoet dan heeft u de hulp van een loodgieter nodig bij het repareren van de lekkage. Dit wilt u uiteraard voorkomen en wij gaan u hierbij helpen.

Hoofdkraan afsluiten na vaststellen probleem

Het probleem van een bevroren leiding zal u in de meeste gevallen vaststellen doordat er opeens geen water meer uit de kraan stroomt als u deze opendraait. Indien dit gebeurt na een winternacht met hevige vorst, dan is de kans groot dat er ergens een klomp ijs in de leidingen zorgt voor een verstopping. De locatie van de verstopping kunt u vaak vinden door te zoeken naar plekken waar de waterleiding het minst beschermd is tegen de kou. Door u hand erop te leggen kunt u wel vaststellen dat dit is waar het probleem zich bevindt. Wat u nu moet doen is de hoofdkraan afsluiten voordat u overgaat op het ontdooien van de bevroren leiding.

Bevroren leidingen in geleidelijk tempo ontdooien

Ga bij het ontdooien van bevroren leidingen nooit te haastig te werk. Bevroren leidingen ontdooien moet in een geleidelijk tempo gebeuren. Na het afsluiten van de hoofdkraan bekijkt u de leiding nauwkeurig of u hier scheurtjes of barstjes in ziet. Indien dit het geval is kunt u beter meteen de loodgieter inschakelen want de lekkage zal ook meteen gerepareerd moeten worden. Als u geen schade ziet dan kunt u ook zelf aan de slag gaan. Een goede manier om de leiding te ontdooien is een föhn op de bevroren plek richten om de temperatuur langzaam op te voeren. Indien een groter oppervlakte bevroren is, dan is het effectiever om doeken gedrenkt in warm water om de leidingen te wikkelen.

Call Now Button