Is uw badkamer al de nodige jaren oud? Dan ziet deze er mogelijk wat ouderwets uit. In dat geval speelt u waarschijnlijk al een tijdje met het idee om uw badkamer te verbouwen. Besef u wel dat hier vaak veel tijd in gaat zitten. Dit is zeker het geval wanneer u nieuwe tegels plaatst, oud sanitair laat verwijderen en nieuw sanitair wilt plaatsen. Uiteraard kunt u niet eerder beginnen met het plaatsen van uw sanitair voordat oud sanitair verwijderd is. Maar hoe kunt u dit eigenlijk het snelste doen?

De boel slopen?


Mensen die niet van plan zijn oud sanitair nog te verkopen, kiezen vaak voor slopen van het huidige sanitair. Dit is inderdaad de meest snelle manier om oud sanitair uit uw badkamer te verwijderen. Het is overigens niet de verstandigste methode. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat er schade wordt aangericht aan het leidingwerk wanneer u gaat slopen. En het repareren van deze leidingen kost vaak behoorlijk wat geld!

Sanitair rustig en zorgvuldig verwijderen


Wilt u geen schade aanrichten? Demonteer oud sanitair dan in zijn geheel. Hiervoor moet u de voorziening loskoppelen van de waterleiding en afvoer. Sluit altijd eerst de watertoevoer af en laat de leidingen leeglopen. Koppel vervolgens het leidingwerk los. Een baco en een waterpomptang komen hierbij zeker van pas. Heeft u de leidingen losgekoppeld? Draai dan de bouten los waarmee het oude sanitair bevestigd is op de vloer of muur. Vervolgens kunt u oud sanitair in zijn geheel verwijderen.

Sanitair laten verwijderen door loodgieter


Sanitair verwijderen is dus niet zo makkelijk als veel mensen denken. Heeft u geen idee hoe u oud sanitair moet verwijderen? Laat uw sanitair in dat geval verwijderen door een loodgieter. Op deze manier is oud sanitair binnen de kortste keren verdwenen uit uw badkamer. Ook weet u zeker dat er geen schade is ontstaan. Een loodgieter verwijdert oud sanitair altijd zeer zorgvuldig, waardoor uw leidingen niet beschadigen. Zodoende kunt u zonder problemen nieuw sanitair plaatsen.

Call Now Button