Een buitenkraan installeren kan om verschillende redenen een interessante keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tuin met een groot aantal planten, bomen en struiken. Om te voorkomen dat u voor het bewateren van uw tuin met gieters moet sjouwen, kan het slim zijn om een buitenkraan te plaatsen. Ook voor uw kinderen is het leuk om een buitenkraan te hebben! Zij kunnen hier de tuinslang op aansluiten om plezier te maken op een warme zomerdag in augustus. Het installeren van een buitenkraan is geen eenvoudige klus. In dit artikel geeft onze loodgieter uit Leidschendam u een stappenplan voor het aansluiten van buitenkranen.

Stap 1: kies een geschikte plek om een buitenkraan te installeren

Allereerst is het verstandig om te zoeken naar een geschikte plek voor een buitenkraan. Dit is logischerwijs een plek in de buurt van de leidingen, die tussen uw muren lopen. De kans is groter dat dit het geval is bij uw woonkamer, dan bijvoorbeeld bij een losstaande schuur. In het laatste geval zou u het aantal leidingen sterk moeten uitbreiden om hier een buitenkraan te kunnen laten plaatsen.

Tip: laat uw plannen voor het plaatsen van een nieuwe buitenkraan altijd toetsen op de haalbaarheid hiervan, door een loodgieter in te schakelen. Loodgieters kunnen beoordelen of de door u gekozen plek een slimme plek is! Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen zij met u meedenken over een goed alternatief.

Stap 2: breid het aantal leidingen in huis uit

Nu u een geschikte plek gevonden heeft kunt u de waterleidingen in huis uitbreiden. Het uitbreiden van het aantal leidingen kunt u het beste aan een loodgieter overlaten. Bij het leggen van leidingen kan veel fout gaan. Mogelijk sluiten de leidingen niet perfect op elkaar aan, waardoor er speling ontstaat. Via de speling kan er water uit de leidingen sijpelen, wat voor waterschade zorgt. Loodgieters beschikken over de benodigde hulpmiddelen om dit te voorkomen.

Stap 3: de buitenkraan aansluiten op de leidingen

Tot slot is het zaak om de buitenkraan aan te sluiten op de leidingen die u bij de vorige stap heeft aangelegd. Voor het aansluiten van een buitenkraan op leidingen vindt u op internet handige instructievideo’s.

Call Now Button