Duurt het vaak lang voordat er warm water uit uw kraan stroomt? Of worden uw radiatoren vrijwel niet meer warm? Dan zit er mogelijk een storing in uw cv-ketel. Dergelijke problemen zijn vaak het gevolg van achterstallig cv-ketel onderhoud. Toch zijn er genoeg mensen die hun cv-ketel niet of nauwelijks laten controleren. Dit is echter wel verstandig. Sterker nog, u doet er zelfs goed aan uw cv-ketel jaarlijks te laten controleren door een loodgieter.

De kans op een storing verkleinen

Een storing in uw cv-ketel is nooit geheel uit te sluiten. Toch kunt u de kans op een storing wel aanzienlijk verkleinen. Hoe? Juist, door jaarlijks cv-ketel onderhoud uit te laten voeren. Laat dit wel doen door een erkende loodgieter. Hij weet namelijk precies waar hij bij een keuring op moet letten. Zodoende valt het hem direct op wanneer er een probleem ontstaat. Door jaarlijks cv-ketel onderhoud uit te laten voeren, is de kans tevens aanwezig dat u een storing een stap voor bent. Op deze manier heeft u dus niet te maken met koud water of langzaam opwarmende radiatoren.

Cv-ketel gaat langer mee door jaarlijks cv-ketel onderhoud

cv-ketel jaarlijks controleren

De meeste mensen vinden het overbodig om jaarlijks een loodgieter cv-ketel onderhoud uit te laten voeren. Dit kost immers alleen maar extra geld. Dat klopt. Veel mensen weten echter niet dat een ketel veel langer meegaat wanneer er jaarlijks cv-ketel onderhoud wordt uitgevoerd. Daarom is het ook een aanrader om uw ketel jaarlijks te laten inspecteren door een loodgieter. Een loodgieter kan problemen in uw ketel namelijk direct verhelpen. De kans op blijvende schade sluit u zo direct uit. In dat geval hoeft u uw ketel minder snel te vervangen. Jaarlijks cv-ketel onderhoud door een loodgieter kost weliswaar geld, maar op de lange termijn kunt u er ook op besparen!

De voordelen van uw cv-ketel jaarlijks controleren

Als u de cv-ketel goed onderhoudt, zal u er achter komen dat er veel minder onderhoud plaats hoeft te vinden. Er moet dan wel met enige regelmaat naar de cv-ketel worden gekeken, maar er zullen minder storingen optreden dan bij een ketel die niet of nauwelijks is onderhouden. Bovendien komt niet alles tegelijk. Als een ketel maar draaiende wordt gehouden en er wordt nooit naar gekeken, is de kans groot dat er wel storingen zijn. Maar dat die storingen niet opgemerkt worden. U merkt dat pas als de ketel er ineens mee stopt en er geen warm water meer uit de kraan komt.

Bovendien kan een cv-ketel dus storingen geven die u niet zo snel opmerkt. Zo kan een cv-ketel veel meer gas gebruiken dan strikt noodzakelijk is, waardoor uw energierekening ook onnodig hoog is.

Call Now Button